IP Telefonie
van Esprit Telecom

Meer flexibiliteit en efficiency tegen lagere kosten

Securitas

Toekomstbestendig netwerk voor Securitas Alert Services

In 2010 kondigde KPN aan in 2015 te stoppen met het leveren van ISDN-verbindingen. De consequentie voor beveiligingsbedrijf Securitas Alert Services is dat het bestaande en nieuwe alarmmelders moet migreren naar IP-technologie. Securitas besloot direct te gaan investeren in een beveiligd netwerk om de alarmeringen op basis van IP te kunnen ontvangen. Het riep hierbij de hulp in van Esprit Telecom.

Esprit Telecom heeft de meldkamers en het bedrijfsnetwerk van Securitas, gevestigd in Nederland en België, geheel redundant gekoppeld . Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de verschillende grote  infrastructuurleveranciers in beide landen. Als er een verbinding uitvalt, wordt automatisch overgeschakeld op een andere zoals ook geldt voor de meldkamers onderling.

Het nieuwe TCP/IP netwerk is naast een intern  bedrijfsnetwerk met name in gebruik voor afhandeling van alarmmeldingen ter signalering en transport van videobeelden ter verificatie en is gereed voor toekomstige domotica toepassingen. Ook kunnen andere Service Providers rechtstreeks en veilig via gesloten netwerken of internet worden gekoppeld om reeds bestaande IP-alarmeringen en videobeelden bij de meldkamers te krijgen. Hiervoor is een zogenaamde third party gateway ontwikkeld. De volgende stap was ook de installateurs, de partners van Securitas en daarmee een belangrijke doelgroep, op een veilige manier toegang tot hun eigen domein te verlenen.

De bouw van het complexe netwerk startte in september 2010. Begin 2011 zijn het Kantoor VPN, het Alarm VPN en het Video VPN en internet connectiviteit  getest en opgeleverd. Ook de fail-over functionaliteit tussen beide meldkamers is compleet getest en geaccepteerd. Verder zijn in Nederland en België een aantal grote providers gekoppeld en is recent de toegang voor installateurs geïnstalleerd.

Met het nieuwe netwerk is Securitas als één van de eerste meldkamers IP-ready en klaar voor de migratiemarkt van analoge alarmapparatuur naar IP.

Wilt u meer infomatie?
Bel 088 0068 170